Få vores nyheder på mail

​Herrernes landshold er klar til VM i Bergen

Pressemeddelelse   •   Sep 12, 2017 10:00 CEST

Det er et par meget stærke danske herrelandshold, der rejser til VM i Bergen, og landstræner Anders Lund er optimistisk på både elitens og U23-rytternes vegne – men han maner også til besindighed efter medaljerusen ved EM. Ydmyghed, forberedelse og koncentration er nøgleord i jagten på et godt dansk resultat.

I slutningen af august offentliggjorde landstræneren, at han havde forhåndsudtaget Michael Valgren og Magnus Cort til VM, og de to forskellige profiler vidnede om, at fleksibilitet er afgørende på en rute, hvor løbets udvikling er svær at forudsige, og hvor taktikken skal kunne ændres undervejs.

Mental og fysisk styrke

Anders Lund har nu udtaget de sidste fire ryttere - Michael Mørkøv, Christopher Juul-Jensen, Søren Kragh Andersen og Mads Pedersen fuldender truppen, og det er et både fysisk og mentalt stærkt hold, der skal repræsentere de danske farver ved linjeløbet i Norge, fastslår landstræneren:

”Holdet taler egentligt for sig selv. Alle rytterne er formmæssigt på toppen, og jeg har en forventning om, at vi komme til at spille en betydelig rolle i løbet,” siger Lund.

Selvom udgangspunktet er, at der skal køres for Cort og Valgren, mener Anders Lund, at Søren Kragh Andersens seneste bedrifter i Vueltaen har givet endnu en taktisk mulighed:

”Kaptajnrollerne ligger fortsat hos Valgren og Cort, men Søren Kragh Andersen har med en stor Vuelta kørt sig til en fri rolle i finalen,” fortæller landstræneren.

Til enkeltstarten havde Anders Lund forhåndsudtaget Martin Toft Madsen, og den danske mester får selskab af Lasse Norman Hansen. Selvom den atypiske enkeltstart med en afsluttende stigning gør det endnu sværere end normalt at spå om de danske muligheder, tror Anders Lund på en god dansk tid:

”Martin Toft Madsen viste senest ved EM, at han kan køre lige op med de bedste, og derfor er top 10 ikke urealistisk.”

Optimisme og ydmyghed

Det danske U23-hold til linjeløbet består af EM-heltene Casper Pedersen, Mikkel Bjerg og Kasper Asgreen samt formstærke Michael Carbel, Mikkel Honoré og Jonas Gregaard - men selvom de danske U23-herrer er blandt verdens absolut bedste, kræver det stadig en dybt fokuseret tilgang og professionel indstilling at tage det sidste skridt ind på den allerstørste scene, mener landstræneren.

”Gennem hele sæsonen har vi som landshold været toneangivende i U23-løbene. Det forventer jeg også, vi vil være i Bergen. Vi kan endda tage medalje på en god dag. Men det er vigtigt, at vi beholder benene på jorden og går ydmygt til opgaven. Det danske U23-landshold har historisk haft svært ved at præstere til VM. Alligevel tror jeg på et godt resultat,” understreger Lund.

Som europamester er Kasper Asgreen automatisk kvalificeret til enkeltstarten, og derfor har Danmark hele tre ryttere til start – Kasper Asgreen, Mathias Norsgaard Jørgensen og EM-sølvvinder Mikkel Bjerg – og selvom de åbenlyse kvaliteter hos de danske stortalenter hurtigt giver medaljedrømme, maner landstræneren igen til besindighed:

”Det danske U23-niveau på enkeltstarten er tårnhøjt. Det er virkelig specialister med stort potentiale, der er til start i disciplinen. At drengene er blandt favoritterne, kommer vi ikke udenom, men dagen skal rammes helt rent, før medaljerne kommer i spil,” slutter landstræneren.

Følgende danske herre-ryttere er udtaget til VM:

Herre-elite - linjeløb

 • Michael Valgren Andersen - Astana Cycling Team
 • Magnus Cort Nielsen - Orica-Scott
 • Christopher Juul-Jensen - Orica-Scott
 • Søren Kragh Andersen - Team Sunweb
 • Mads Pedersen - Trek-Segafredo
 • Michael Mørkøv - Team Katusha-Alpecin

Herre-elite - enkeltstart

 • Martin Toft Madsen - BHS-Almeborg Bornholm
 • Lasse Norman Hansen - Team Aqua Blue Sport

U23-herrer - linjeløb

 • Casper Pedersen - Team Giant-Castelli
 • Mikkel Bjerg - Team Giant-Castelli
 • Kasper Asgreen - Team Virtu Cycling
 • Michael Carbel Svendgaard - Team Virtu Cycling
 • Mikkel Frølich Honoré – Lotto-Soudal U23
 • Jonas Gregaard Wilsly - Riwal Platform Cycling Team

U23-herrer - enkeltstart

 • Kasper Asgreen - Team Virtu Cycling
 • Mikkel Bjerg - Team Giant-Castelli
 • Mathias Norsgaard Jørgensen - Team Giant-Castelli

Casper Pedersen vinder EM-guld - nu gælder det VM. Foto: ©Oliver Grenaa Visuals

Danmarks Cykle Union er interesseorganisation flere end 30.000 medlemmer over mere end 300 klubber over hele landet.

Danmarks Cykle Union er medlem af Danmarks Idrætsforbund og er Team Danmark Verdensklasseforbund
- fordi vi vinder medaljer til Danmark!

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar