Få vores nyheder på mail

Sjetteplads til Casper Pedersen i omnium ved VM

Nyhed   •   Apr 15, 2017 18:38 CEST

Casper Pedersen blev nummer seks i omnium ved VM på cykelbanen i Hongkong lørdag.

Den 21-årige danske cykelrytter kørte sig frem fra niende- til sjettepladsen i det afsluttende pointløb, men et styrt tidligt i tredje disciplin, udskilningsløbet havde forinden kostet dyrt og betød, at han reelt var udenfor medaljekampen.

Casper Pedersen kom hurtigt på cyklen igen, men han var mærket af styrtet og røg allerede ud som nummer fire af de 21 ryttere.

I de to første afdelinger var Giant-Castelli-rytteren blevet nummer 11 i scratch og nummer fire i tempoløbet, hvor første rytter over målstregen i hver omgang scorer et point.

- Casper havde form til mere end en sjetteplads, lyder det fra Casper Jørgensen, en lidt ærgerlig landstræner.

- Vi fuckede lidt op i to discipliner og det er bittert. I scratch satsede vi ensidigt på spurten til sidst. Det er meget usædvanligt at så mange ryttere vinder en omgang som det var tilfældet i dag. Casper prøvede også efterfølgende, men fik ikke lov, siger Casper Jørgensen og fortsætter:

- Styrtet i udskilningsløbet var uheldigt, men der er ikke råd til den slags.

I det afsluttende pointløb viste Casper Pedersen sin gode form ved at bliver nummer to i sidste spurt. Kun den nye verdensmester, franskmanden Benjamin Thomas og sølvvinderen Aaron Gate fra New Zealand, scorede flere point end danskeren i pointløbet.

Søndag er VM's sidste dag. Her kører Casper Folsach og Niklas Larsen parløb.

De to danskere vandt World Cuppen i Columbia tidligere på året. De må formodes at kunne være med i medaljekampen, men Casper Jørgensen forventer særdeles stærk modstand fra især Australien, Belgien og Spanien. 

Parløbet bliver kørt allerede omkring klokken 9.30 søndag, dansk tid.

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar