Få vores nyheder på mail

Parløb giver endnu en dansk fjerdeplads ved VM

Nyhed   •   Apr 16, 2017 12:06 CEST

Danmark manglede lige det sidste i spurterne, som afgjorde VM i parløb.

Casper Folsach og Niklas Larsen blev nummer fire i et VM-parløb, hvor den unge danske duo kæmpede hårdt og var med til at skabe et flot cykelløb.

Desværre kunne de to danskere ikke hamle op med Frankrig, Australien og Belgien, som tog medaljepladserne.

Franskmanden Benjamin Thomas fik sin anden VM-trøje med regnbuestriber indenfor et døgn, da han fulgte omnium-titlen op med parløbstitlen også. Her sammen med Morgan Kneisky.

- Rytterne gjorde virkelig, hvad de kunne i dag. Der manglede bare en smule i forhold til de tre andre par, siger landstræner Casper Jørgensen.

Frankrig endte som guldvinder med 45 point. Australierne Cameron Meyer og Callum Scotson blev nummer to med 41 point. Belgierne Moreno De Pauw og Kenny De Ketele havde 32 point på tredjepladsen - 10 mere end Casper Folsach og Niklas Larsen, som igen havde 10 point ned til femtepladsen, schweizerne Tristan Marquet og Claudio Imhof.

Danmark rejser nu hjem fra VM med to fjerdepladser, en sjetteplads og en punktering og dermed en drøm, der brast i holdløbet. Derfor er landstræneren en smule skuffet.

- Jeg synes, at det er lidt bittert. Vi er ikke så langt fra at kunne have vundet to bronzemedaljer og i holdløbet havde vi vel også været i medaljekampen. Men der er ikke så meget at gøre ved det, siger Casper Jørgensen og peger på generationsskiftet som årsagen.

- Ja, et generationsskifte og så var marginalerne bare ikke med os denne gang. Det er jo virkelig marginaler, der afgør, at vi ender på den forkerte side af medaljekampen. Vi havde håbet på mere, siger han videre.

Næste års VM på bane vil kunne opleves meget tættere på Danmark. Den Internationale Cykle Union, UCI, annoncerede søndag, at VM i 2018 skal køres i Apeldoorn i Holland fra den 28. februar til 4. marts.

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar