Få vores nyheder på mail

Erling J - cykelsportens fotograf - er død

Nyhed   •  Apr 20, 2017 22:58 CEST

Erling J. har været cykelsportens fotograf siden 1970'erne.

Cykelsportens fotograf per excellence Erling J. Pedersen døde onsdag 19. april efter længere tids sygdom. En sygdom, der forvandlede den muntre, glade Erling til en skygge af sig selv. Han blev 71 år. 

Fra midten af 1970’erne og frem til han blev syg i efteråret var han cykelsportens mand på fotosiden. Han var flittig leverandør af fotos til DCU’s blad Cykle Sport og var også fotograf på bl.a. Vinterbanen, såvel i Forum som i Ballerup, og så sent som sidste år var han endnu engang med på etapeløbet PostNord Danmark Rundt, som han som en af de ganske få har medvirket ved i samtlige udgaver siden begyndelsen i 1985. Han havde flair for at tage cykelbilleder, både på bane og ikke mindst på landevej, hvor erfaringen fra hans egen karriere kom ham til gode. Erling vidste altid, hvor man skulle stå for at få de bedste billeder!

Hans egen cykelkarriere begyndte i den lokale klub Roskilde C.R., senere kørte han for Amager C.R. Han blev en habil A-rytter og vandt bl.a. ABC’s Simperløb i 1965 - og det var i en periode, hvor den danske elite talte navne som Ole Ritter, Ole Pingel og Jørgen Emil Hansen m.fl.

Fotograferingen blev også hans erhverv, hvor han i en lang årrække og frem til sin død var knyttet til Roskilde Avis og Roskilde Mediecenter.

Cykelsporten har mistet en god og trofast ven og der kommer ikke flere fotos med signaturen Erling J.

Rico

Kommentarer (0)

Tilføj kommentar

Kommentar